Címlap Aktuális híreink ZARÁNDOKÚT A PARTIUM-BA
ZARÁNDOKÚT A PARTIUM-BA | Nyomtatás |  E-mail

Időpont: 2017. július 31 – augusztus 4.

Utazás: Légkondicionált autóbusszal (a buszon kávé, sör, üdítő, ásványvíz vásárolható).
Elhelyezés:  2-3 ágyas fürdőszobás szobákban (panziók). Ellátás: Félpanzió.

Tervezett program:

Július 31. (hétfő)

Felszállás: Herendi ABC 4-kor, Keszthely (Karmel-templom) 5:15-kor.
Csengersima - Szatmárnémeti: látogatás a Püspöki Palotában, imádkozunk a Püspöki kápolnában. Szentmise a Székesegyházban, imádkozunk Boldog Scheffler János és Hám János püspök szarkofágja előtt. Utána séta a város főterén: Vécsey-ház (a szatmári béke aláírásának színhelye), Tűzoltó-torony, Pannónia-szálló. Koltóra indulunk: szállás, vacsora.

Augusztus 1. (kedd)

Reggeli után: Nagybánya  és környéke. Szentmise a Szentháromság templomban, István-torony. A nagybányai Festőiskola munkáinak megtekintése, séta a régi városrészében, majd kiruccanás a máramarosi hegyekbe: libegővel fel 1000-1300 m-re, csodás panoráma! (a Kárpátok ÉK-i része). Visszatérve látogatás a nagybányai Ásványtani Múzeumban. Koltóra utazunk, meglátogatjuk a Teleki-kastélyt, Petőfi-múzeumot. Szállás, vacsora.

Augusztus 2. (szerda)

Reggeli után (korai indulás) időutazás a Vaszer-völgyben: gőzmozdonnyal kistávnyomtatású síneken, a Máramarosi-havasok lenyűgöző tájaira. Délután indulunk vissza másik útvonalon: az Iza-völgyében: megállunk a barcánfalvi női kolostornál, megtekintve a helyi faépítészet remekeit. Vissza Koltóra, szállás, vacsora.

Augusztus 3. (csütörtök)

Reggeli után átvágunk a Gutin-hegységen, Desze: megtekintjük a Világörökség listáján levő fatemplomot, majd Máramarossziget: a Skanzent és a Börtönmúzeum megtekintése (ahol Márton Áron püspök úr raboskodott), szentmise a Borromei Szent Károly templomban, majd hazafelé az Avas-hegységen átutazunk a"lakatlan márványpaloták " falvain. Vissza Koltóra, szállás, vacsora.

Augusztus 4. (péntek)

Reggeli után irány Nagykároly: megállunk a Károlyi család ősi fészkénél, a Károlyi kastélynál. (Utána, ha időnk engedi, megállunk Érmindszenten, Ady Endre szülőházánál.) Utazás hazáig, érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 53.000,- Ft + 130 lej.

Az összeg tartalmazza:

az útiköltséget, a szállásdíjat félpanzióval (4 reggeli és 4 vacsora), a sofőr napidíját, a belépőket + libegő + vonat,
nem tartalmazza: az utas- és poggyászbiztosítást (kérésre csoportosan megkötöm!).

Jelentkezni lehet:

Sabjanics Miklós plébánosnál: Herend, Kossuth u. 38.
Telefon: 20/823-1551;
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , és Hetényi Jánosnál (Keszthely, Kisfaludy u. 12. Tel: 83/319-140) az 53.000,- Ft befizetésével.
A 130 lej befizetési határideje: július 9.

 

Hírek a Magyar Kurírtól

Magyar Kurír
Katolikus Hírportál
 • Balatoni nyár a kamasz Kultkikötővel
  Az idei nyáron immár tizenkettedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Kultkikötő, amely három dél-balatoni településen kínál színházi, zenei és kulturális csemegéket, hűsítő programokat a kánikulában.
 • Ferenc pápa: Kovászként működő egyházat vagy a „tiszták” egyházát akarjuk?
  Július 23-án, a vasárnap déli Úrangyala elimádkozásakor a Szentatya a jó magról és a konkolyról szóló példabeszédről elmélkedett, többek között a döntés és a türelem magatartásformáit hangsúlyozta Beszédét teljes terjedelmében közöljük.
 • Havas Boldogasszony-búcsúra készülnek Pécsen
  Augusztus 4. és 6. között tartja hagyományos búcsúját a pécsi Havas Boldogasszony-templom. Az épület az elmúlt időszakban megújult, a templom átadása és megáldása mellett a búcsú során a zarándokok arra is emlékeznek, hogy háromszázhúsz évvel ezelőtt nagy összefogással épült fel a kápolna.
 • Szent Brigitta: Mennyei kinyilatkoztatások
  Szent Brigitta (1303–1373) Svédország védő-, Európa társvédőszentje, az özvegyek pártfogója. Írásai és látomásai a közelmúltban jelentek meg először a Kairosz Kiadó gondozásában, Kőrösiné Merkl Hilda, a skandináv irodalom szakértője, egyetemi docens válogatásában.
 • Elhunyt Szendi József nyugalmazott veszprémi érsek
  Szendi József nyugalmazott veszprémi érsek 2017. július 23-án, vasárnap kora délután, a veszprémi kórházban életének 96. évében visszaadta lelkét Teremtőjének.
Copyright © 2017 Herend Római Katolikus Plébánia. Minden jog fenntartva.
Támogatja a Joomla! Készítette és üzemelteti a Skindrome studio