Címlap Aktuális híreink Georg Gänswein érsek elmarasztalja az európai politikusokat
Georg Gänswein érsek elmarasztalja az európai politikusokat | Nyomtatás |  E-mail

A kuriális érsek szerint az európai politikusok nem lépnek fel kellőképpen a keresztényeket ért hátrányos megkülönböztetés ellen, és túl keveset tesznek a keresztény értékeket és szimbólumokat célzó támadások ellen – tájékoztat a Vatikáni Rádió német szerkesztősége.

A Pápai Ház prefektusa május 18-án, a Szükséget Szenvedő Egyház katolikus segélyszervezet éves zarándoklata alkalmával nyilatkozott e kérdésről Einsiedelnben. Kifejtette: úgy véli, hogy az antiszemita és iszlamofób cselekedeteket és kijelentéseket a média és a politikai felelősök joggal elítélik, ám Európának éberebbnek kell lennie a keresztények ellen irányuló vallási intoleranciát és megkülönböztetést illetően.

Az Európai Unió területén militáns szekularizmus érvényesül – fogalmazott a az 57 éves vatikáni érsek. Vannak körök, amelyek szájkosárral igyekeznek elhallgattatni a keresztényeket, és a vallást peremre akarják szorítani – véli Gänswein. Hozzátette: a családokat, a társadalom alapját is mind több támadás éri, amely különös aggodalommal tölti el az Egyházat. A Pápai Ház prefektusa véleménye szerint Európa nem maradhat fenn, ha megfosztják keresztény gyökereitől.

A Kipa sajtóügynökségnek adott nyilatkozatában a német kuriális érsek Ferenc pápáról és elődjéről, XVI. Benedekről is nyilatkozott, akinek Georg Gänswein továbbra is személyi titkára. Különbözőképpen kormányoznak és reagálnak – fogalmazott. Ferenc pápán érezhető, hogy Latin-Amerikából származik; megvan az az adottsága, hogy közvetlenül tudja megszólítani az embereket. Ferenc pápának és XVI. Benedeknek különböző egyéni képességei és adottságai vannak, lényegileg azonban mindketten ugyanazon célt tűzték maguk elé: hogy Krisztushoz vezessék az embereket.

Magyar Kurír

 

Hírek a Magyar Kurírtól

Magyar Kurír
Katolikus Hírportál
 • Az ifjú Messiás
  Cyrus Nowrasteh filmjében Jézus hétesztendős, az egyiptomi Alexandriában él édesanyjával, Máriával és földi apjával, Józseffel. A film a Szentírásra, Pszeudo-Máté profán evangéliumára és történelmi eseményekre épül.
 • Hetvenen felül is buzgón apostolkodnak
  Idén 46 éve annak, hogy Márton Áron püspök 1971. április 18-án a gyulafehérvári székesegyházban pappá szentelte őket. Akkor tízen voltak, de még ugyanazon év szeptember 12-én további két Rómában tanuló társuk is a papság szentségében részesült a ditrói nagytemplomban.
 • Fogadalomtételt ünnepeltek a Kispest-Wekerletelepi Munkás Szent József-templomban
  Héray Márton az evangéliumi tisztaság melletti elköteleződését ünnepelte a „Krisztus Ügye” Lelki Család (FSO) közösségében. Az FSO fogadalomtételi ún. „szent szövetség” szertartását április 23-án, szentmisében tartották. A fő celebráns és szónok Erdő Péter bíboros, prímás volt.
 • Diakónust szenteltek a győri bencéseknél
  Április 22-én ünnepre, diakónusszentelésre hívtak a győri bencés templom új harangjai. Tullner Jób testvért Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát-püspök szentelte fel a felelősségteljes szerpapi szolgálatra.
 • A pápa Twitter-üzenete az isteni irgalmasság vasárnapján
  Ferenc pápa az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán:
Copyright © 2017 Herend Római Katolikus Plébánia. Minden jog fenntartva.
Támogatja a Joomla! Készítette és üzemelteti a Skindrome studio