Címlap Aktuális híreink Georg Gänswein érsek elmarasztalja az európai politikusokat
Georg Gänswein érsek elmarasztalja az európai politikusokat | Nyomtatás |  E-mail

A kuriális érsek szerint az európai politikusok nem lépnek fel kellőképpen a keresztényeket ért hátrányos megkülönböztetés ellen, és túl keveset tesznek a keresztény értékeket és szimbólumokat célzó támadások ellen – tájékoztat a Vatikáni Rádió német szerkesztősége.

A Pápai Ház prefektusa május 18-án, a Szükséget Szenvedő Egyház katolikus segélyszervezet éves zarándoklata alkalmával nyilatkozott e kérdésről Einsiedelnben. Kifejtette: úgy véli, hogy az antiszemita és iszlamofób cselekedeteket és kijelentéseket a média és a politikai felelősök joggal elítélik, ám Európának éberebbnek kell lennie a keresztények ellen irányuló vallási intoleranciát és megkülönböztetést illetően.

Az Európai Unió területén militáns szekularizmus érvényesül – fogalmazott a az 57 éves vatikáni érsek. Vannak körök, amelyek szájkosárral igyekeznek elhallgattatni a keresztényeket, és a vallást peremre akarják szorítani – véli Gänswein. Hozzátette: a családokat, a társadalom alapját is mind több támadás éri, amely különös aggodalommal tölti el az Egyházat. A Pápai Ház prefektusa véleménye szerint Európa nem maradhat fenn, ha megfosztják keresztény gyökereitől.

A Kipa sajtóügynökségnek adott nyilatkozatában a német kuriális érsek Ferenc pápáról és elődjéről, XVI. Benedekről is nyilatkozott, akinek Georg Gänswein továbbra is személyi titkára. Különbözőképpen kormányoznak és reagálnak – fogalmazott. Ferenc pápán érezhető, hogy Latin-Amerikából származik; megvan az az adottsága, hogy közvetlenül tudja megszólítani az embereket. Ferenc pápának és XVI. Benedeknek különböző egyéni képességei és adottságai vannak, lényegileg azonban mindketten ugyanazon célt tűzték maguk elé: hogy Krisztushoz vezessék az embereket.

Magyar Kurír

 

Hírek a Magyar Kurírtól

Magyar Kurír
Katolikus Hírportál
Copyright © 2017 Herend Római Katolikus Plébánia. Minden jog fenntartva.
Támogatja a Joomla! Készítette és üzemelteti a Skindrome studio
 

Heti Szentmisék rendje

Évközi 32. vasárnap 2017. november 12.

Hétfőn reggel a segítő Szűzanya tiszteletére /Papné Tróbert Katalin/
Pénteken este
† szülők, testvérek, nagyszülők /Metzger Emilné/
Szombaton este
† Mátyás, Ferenc és szülők /Lebczelter Mátyásné/
Évközi 33. vasárnap
† Hutvágner és Koch nagyszülők, Andor, Armand, és élő családtagok /Lendvai Péterné/
A szombat esti szentmise zenei szolgálatát az ifjúsági kórus vezeti!


A héten térdműtétre kell mennem, néhány napig nem leszek itthon.